Nyheter | 1.7.2022

Hoivatilat Nyhetsbrev juni 2022

Hoivatilat växer så det knakar – flyttar till nya lokaler

Det blev för trångt, därför bestämde vi oss för att det var dags att hitta större kontor. Från och med nu är vår adress Brovägen 9, fem trappor upp i Stocksund. Utsikten är makalös.


Välkommen Hans Bjurström!

Hans Bjurström ansluter till Hoivatilats svenska team. Härnösandsonen Hans är i grunden elektroingenjör, men har kontinuerligt byggt på sin studieresumé med bl a utbildning inom projektledning, ledarskap och affärsutveckling. Hans Bjurström kommer närmast från Atrium Ljungberg, där han verkat som projektledare sedan 2012. Vi kände honom lite på pulsen, så här några veckor efter Hans beslut om att ansluta till Hoivatilats team efter sommaren. 

Vad var det som främst lockade dig till Hoivatilat?

”I projekt pågår en resa från tidigt skede till förvaltning som jag brinner för och förutsättningarna för ett lyckat projekt är att det finns en öppenhet, vilja att skapa något bra, sammtidigt som det innebär många beslut och ett lärande som man behöver ha respekt för. Min känsla när jag pratat med mina nya kollegor är att dessa förutsättningar finns på Hoivatilat och det känns förväntansfullt”.

 Vad hoppas du kunna tillföra till teamet?

”Mina erfarenheter från projektsidan när man tidigt tittar på olika affärsmöjligheter för att landa i en produkt som även är tacksam att äga och förvalta under en längre tidsperiod”.

Har du redan hunnit skaffa dig någon uppfattning om Hoivatilat?

”Min uppfattning är att det är ett framåtlutat gäng som har en vilja att ta för sig på den svenska marknaden. Samtidigt som fokus även ligger på långsiktighet, vilket för mig som projektledare signalerar att kvalitet samt bra och kloka produkt- och systemval får ta en plats när företaget tittar på affären”.

Vilka ser du som branschens största utmaningar den närmaste tiden?

”Inom nyproduktion är dagens utmaningar, som många märkt, att säkra upp leveransleden och tillgång till material. Det positiva som kan komma ur det är att hållbarhetsfrågorna och återbruk blir en naturligt del i dialogerna både internt och externt”.


Ses vi i Almedalen?

Var ska sleven vara om inte i grytan! Hoivatilat AB:s VD Maria Frid befinner sig i Almedalen, från den femte till den sjunde juli. Hon ser framemot de informella och spontana mötena. Så ni som vill ses över en kaffe eller lunch når henne på telefon: +46 70 462 44 55 alternativt mailen maria.frid(a)hoivatilat.se


Glad sommar!

När dessa rader skrivs har vi börjat närma oss midsommar och en tredjedel av sommaren har redan avverkats. Själv håller jag så smått på att förbereda mig inför dagarna i Almedalen. Så som det ser ut i världen just nu finns det extra många viktiga samtalsämnen när vår och andra grenar av näringslivets representanter stöter på varandra runt om i stadens idylliska gränder och parker. Och det ska minst sagt bli intressant att lyssna till hur de politiska ledarna ser på den närmaste framtiden och åren som kommer. Hoivatilat, en del av Aedifica koncernen som verkar på ett antal internationella marknader, följer naturligtvis utveckling med stort intresse, även om vår kärnverksamhet känns som en mycket trygg grund att stå på. Behovet av samhällsfastigheter, hus med hjärta, är fortsatt mycket stort.  

Sommaren är en värdefull tid för återhämtning och reflektion. En paus i hängmattan med en god bok, med familjen runt omkring är det jag ser allra mest framemot på min semester. Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin sommar!​​

Maria Frid
vd Hoivatilat AB

Tidigare Nästa