Nyheter | 5.9.2023

Hoivatilat Nyhetsbrev Hösten 2023

Året har så här långt varit både positivt och händelserikt för oss på Hoivatilat. Uppförandet av den nya skolan i bostadsområdet Källberga i Nynäshamn har kommit igång. I Uppsala pågår projekteringen för fullt och snart skall byggnationen av ett nytt LSS boende påbörjas. Vid sidan om våra projekt- och förvaltningsåtaganden har vi utbytt erfarenheter med våra kollegor i koncernen, representerade i 8 länder, men även fått möjlighet att utbyta tankar och idéer med branschkollegor i Almedalen.

Avslutningsvis vill jag passa på att önska alla en fin start på hösten!   


Spaden i marken för skolan i nya bostadsområdet Källberga, Nynäshamn

I strålande sol och under en klarblå himmel togs i början av april det första spadtaget för skolan i det nya bostadsområdet Källberga, Nynäshamns kommun. I spadskaftet höll: kommunstyrelsens ordförande Marcus Svinhufvud, kommundirektör Kristina Tidestav, kommunalråd Patrik Isestad, Raoul Wallenbergskolornas ägare och grundare Per Egon Johansson, Hoivatilat AB:s vd Maria Frid samt Fanny Sachs och Marcus Wallenberg, vilka representerade markägaren Källberga Mark. Projektet omfattar byggnation av förskola, skola och idrottshall.

Byggnaden beräknas stå klar till 2024 och kommer då att kunna ta emot cirka 450 elever, förskolan inräknad.

”Skolans centrala plats och betydelsefulla roll har gjort att det här projektet ligger oss extra varmt om hjärtat. Nu ser vi fram emot att få välkomna de första barnkullarna till den nya fina skolan” säger Maria Frid i en kommentar.

Den 7 oktober går Källbergadagen av stapeln och där vi finns representerade och stolt visar upp hur långt vi har kommit i projektet. Mer information om Källbergadagen.


Grönt LSS-boende med sex lägenheter i Norby, Uppsala

Hoivatilats förslag vann anbudstävlingen och nu är projektet i gång, inflyttningen till de sex omsorgsfullt planerade lägenheterna beräknas ske under andra kvartalet 2024. Hyresgäst är Uppsala kommun, vilka också kommer att vara operatör för verksamheten. Hållbarhet och grönt tänkande har genomsyrat detta projekt redan från start! 
  
Bostadsområdet Norby, som mestadels består av villor och radhus, är naturskönt beläget i de södra delarna av Uppsala. LSS-boendet kommer att smälta fint in i den grönskande omgivningen. Trädgården kommer att bjuda på pergola och sittplatser i både sol och skugga och det kommer ges möjlighet till egen odling. Naturtomten bevaras i största möjliga mån.  
  
Gruppboendet är anpassat för att stödja boende med olika funktionsnedsättningar, så att de bereds möjlighet att leva ett så tryggt och självständigt liv som önskas kan i ett eget hem.

Tidigare