Pressmeddelande | 30.8.2021

Tidigare bostadsministern Stefan Attefall förstärker Hoivatilats styrelse

Samhällsfastighetsbolaget Hoivatilat AB meddelade vid ett extra styrelsemöte den 27 augusti att tidigare bostadsministern Stefan Attefall accepterat en plats i bolagets styrelse.

Attefall har genom sitt företag Solidus AB verkat som rådgivare och som styrelseledamot i både organisationer och företag inom den privata sektorn och med ett stort engagemang inom bostads- och samhällsfastigheter.

– Jag har under en tid följt och imponerats av Hoivatilats framgångsrika etablering i Sverige. Behovet av att långsiktigt tillhandahålla samhällsfastigheter är växande, inte minst av demografiska skäl. Hoivatilats långsiktiga sätt att arbeta går helt i linje med mitt sätt att se på fastighets- och bostadsmarknaden ur ett samhällsnyttigt perspektiv, konstaterar Stefan Attefall.

– Stefan Attefall har ett tydligt engagemang som samhällsbyggare vilket tillsammans med hans gedigna erfarenhet från bostadssektorn, såväl inom politiken som inom den privata sektorn, gör honom till ett värdefullt tillskott för Hoivatilat. Vi har mycket gemensamt och vi är övertygade om att Stefan kommer att bidra med stor kompetens till vår styrelse, säger Hoivatilat AB:s VD Maria Frid.

Stefan Attefall, född 1960, bor i Jönköping men är född i Lycksele, Västerbottens län. Han har en examen i statsvetenskap och ekonomi vid Umeå universitet. Den politiska karriären startade inom Kristdemokraternas ungdomsförbund där han var ordförande 1986-1991. Attefall har varit riksdagsledamot i sammanlagt 19 år. I riksdagen har han varit gruppledare i åtta år och ordförande i riksdagens finansutskott mellan 2006-2010. Åren 2010-2014 var Attefall civil- och bostadsminister. Sedan dess har han verkat som rådgivare inom bygg- och fastighetsbranschen samt innehaft ett flertal styrelseuppdrag.

För ytterligare information kontakta Maria Frid, VD Hoivatilat AB, maria.frid@hoivatilat.se, +46 704 62 44 55 eller Stefan Attefall 072-513 66 25, stefan@attefall.com.

Om Hoivatilat:

Hoivatilat Oyj är ett ursprungligen finskt fastighetsbolag som specialiserat sig på att utveckla, bygga och långsiktigt äga fastigheter avsedda för förskola, skola, vård och omsorg. Hoivatilat är sedan 2018 etablerade på den svenska marknaden genom dotterbolaget Hoivatilat AB och ingår sedan januari 2020 i den belgiska koncernen Aedifica som är börsnoterat i Bryssel och Amsterdam. Hoivatilats huvudkontor ligger i Uleåborg, Finland, med filialer i Helsingfors och Stockholm. www.hoivatilat.se

Tidigare Nästa