Pressmeddelande | 3.4.2023

Spaden i marken för skolan i nya bostadsområdet Källberga

I strålande sol och under en klarblå himmel inleddes veckan (3e april) med det första spadtaget för den kommande skolan i det nya bostadsområdet Källberga i Nynäshamns kommun. I spadskaftet höll en prominent samling: kommunstyrelsens ordförande Marcus Svinhufvud, kommundirektör Kristina Tidestav, kommunalråd Patrik Isestad, Raoul Wallenbergskolornas ägare och grundare Per Egon Johansson, vd:n för fastighetsbolaget Hoivatilat AB Maria Frid samt Fanny Sachs och Marcus Wallenberg, som representerade markägaren Källberga Mark. Projektet omfattar byggnation av förskola, skola (åk f-6) samt idrottshall. 

Byggnaden i sin helhet beräknas stå klar till höstterminen 2024 och kommer då att kunna ta emot cirka 450 elever, förskolan inräknad. Operatör för skolverksamheten är Raoul Wallenbergskolorna, vars konceptbeskrivning ”skolan mitt i byn” – att skolan är en gemensam angelägenhet för alla som bor i det kringliggande samhället – bär i Källberga syn för sägen med all önskvärd tydlighet.

”Skolans centrala plats och betydelsefulla roll i uppförandet av bostadsområdet Källberga har gjort att det här projektet ligger oss extra varmt om hjärtat, vilket också tydligt präglar hela projektgenomförandet både från vår sida och för alla i övrigt inblandade parter. Nu ser vi fram emot att få välkomna de första barnkullarna till den nya fina skolan” säger samhällsfastighetsbyggarna Hoivatilat AB:s vd Maria Frid i en kommentar.”  

För frågor vänligen kontakta:

Maria Frid, VD Hoivatilat AB, maria.frid@hoivatilat.se, +46 704 62 44 55

Om Hoivatilat:

Hoivatilat Oyj är ett ursprungligen finskt fastighetsbolag som specialiserat sig på att utveckla, bygga och långsiktigt äga fastigheter avsedda för förskola, skola, vård och omsorg. Hoivatilat är sedan 2018 etablerade på den svenska marknaden genom dotterbolaget Hoivatilat AB och ingår sedan januari 2020 i den belgiska koncernen Aedifica som är börsnoterat i Bryssel och Amsterdam. Hoivatilats huvudkontor ligger i Uleåborg, Finland, med filialer i Helsingfors och Stockholm.

Tidigare