Nyheter | 14.6.2020

LSS-boende, Gråmunkehöga

“Hoivatilat visar på stort engagemang, både i fastigheten och i vår relation”

I naturskön omgivning, en dryg mil utanför Uppsala, ligger Gråmunkehöga, ett LSS-boende som drivs av CVO, Center för Vård och Omsorg. Fastigheten rymmer sex fullvärdiga och hemtrevliga lägenheter, var och en med eget kök.

– För oss var läget väldigt viktigt, säger Emma Sörell, biträdande verksamhetschef. Närheten till natur och att det ligger lite avskilt passar de som bor och verkar här, både brukare och personal, väldigt bra.

Under uppförandet av fastigheten har Hoivatilat haft tät dialog med CVO för att säkerställa att projektet löper enligt krav och önskemål.

– Ja, jag känner mig lyssnad på, säger Emma Sörell. När jag har påtalat saker som har behövts åtgärdas har jag fått snabb återkoppling och jag tycker att Hoivatilat visar på stort engagemang, både i fastigheten och i vår relation.

Huset är en modern enplansvilla för människor som räknas till personkrets 1 LSS, alltså personer med autism och autismliknande tillstånd. Varje lägenhet har en egen uteplats och det finns även stora utrymmen för umgänge samt kontor och jourrum för personal.

– Lokalerna är väldigt ändamålsenliga och det märks att Hoivatilat förstår vilken typ av verksamhet vi bedriver och är lyhörda för våra synpunkter, säger Emma Sörell. På vårt senaste arbetsplatsmöte kom till exempel projektledaren Tobias, spontant och utan föranmälan, för att sitta med och höra hur det fungerar direkt från alla oss som jobbar i huset. Så har ingen hyresvärd gjort tidigare.

Boendet stod klart för inflytt 1 april 2020.

– Det har varit en smidig process, fortsätter Emma Sörell. Överlämningen var fint genomförd också, inte bara “varsågod, här är nycklarna” utan vi blev inbjudna till taklagsfesten. Det kändes bra.

Nästa