Pressmeddelande | 15.3.2021

Fastighetsbolag samverkar för mammors hälsa i Eskilstuna

15.3.2021

Under våren startar en hälsosatsning för mammor i Eskilstuna. De erbjuds ett kostnadsfritt program för att förbättra hälsan och motverka utanförskap. Bakom satsningen står den ideella organisationen Mamma United och fem fastighetsbolag, Eskilstuna Kommunfastigheter, Faskunge Fastigheter AB, RG Bostad, Sehlhall Fastigheter och Hoivatilat.

– Hälsoklyftorna i Sverige ökar och den förväntade livslängden framför allt för kvinnor med kort utbildning är lägre än för kvinnor med högre utbildning. Små insatser kan ofta göra stor skillnad. Vi ger mammorna kunskap och motivation att förändra sin livsstil och må bättre. För många mammor blir träffarna en trygg plats där de kan hitta nya vänner och lära sig mer om hur samhället fungerar. Förhoppningsvis påverkar mammornas förändring hela familjen positivt, säger Anja Nordenfelt, grundare av Mamma United.

Mammorna träffas regelbundet vid nio tillfällen. På programmet står föreläsningar om föräldraskap, fysisk aktivitet, sömn, kvinnokroppen och våld i nära relationer. På träffarna berättar lokala experter från bland annat polis och socialtjänst om sin verksamhet och hur de kan hjälpa mammorna.

– Vi har under många år engagerat oss i samhällsfrågor och tror mycket på ett förebyggande arbete. För oss handlar det inte bara om boende i våra områden, man måste se till helheten. Satsningen är en långsiktig investering för att motverka utanförskap och skapa ett tryggare Eskilstuna, menar Ankie Bandstigen, VD och grundare Faskunge.

– Vi är glada att Mamma United etablerar verksamhet i Eskilstuna. Deras arbete och modell är relevant för de problem som kommunen brottas med. Att de också skapat ett samarbete med vårt allmännyttiga fastighetsbolag och det lokala näringslivet är precis så som ett modernt engagemang ska se ut konstaterar, Jimmy Jansson (S), Ordförande Kommunstyrelsen.

– Vi är det samhällsbyggande fastighetsbolaget som varje dag arbetar för Eskilstunas utveckling, ofta i samverkan och tillsammans med andra. Tillsammans med Mamma United och flera andra fastighetsbolag som också vill satsa på Eskilstuna, känns det självklart att vara med och starta upp denna viktiga satsning och vi ser fram emot den fortsatta utvecklingen, säger Fredrik Elf, VD Kfast.

Vill du veta mer om Mamma United kontakta:
Anja Nordenfelt,
grundare av Mamma United på anja@mammaunited.se
eller 070–974 02 92
www.mammaunited.se

Tidigare Nästa